Cześć ! Pamiętaj że jako GOŚĆ nie masz dostępu do części opcji na forum.
Nie możesz się ubiegać o admina na serwerach i brać udziału w naszych eventach.
Dołączysz do nas ?
Zapraszamy !
Tagi:

Autor [EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Wątek: Free Slots 4 @  (Przeczytany 935 razy)

Offline Rosomak

• delikatnie przybrudzony
  • **
  • Na forum od: Gru 2008
  • Miejsce pobytu: Gliwice
  • Brud/Czysty: +8/-10
Odp: Free Slots 4 @
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Grudzień , 2011, 23:06:27 pm »
  • Wrzuć screena do galerii
  • a nie prościej co tydzień dawać 2 adminom prv slota zamiast ankiety ...... 1 tyd. dex i nadol  next 2 tydzień zmiana misters aga ...itd ....myśle że nikt do tego nie mial by obiekcji ?  :>
    to tylko propopzycja ......

Offline dexmen

• śmierdzą mu nogi
    • Na forum od: Sty 2008
    • Miejsce pobytu: Warszawa
    • Brud/Czysty: +70/-6
      • Status GG
    « Odpowiedź #16 dnia: 11 Grudzień , 2011, 23:10:53 pm »
  • i to bardzo dobra propozycja Roso sam pisałem tak ale mnie ubiegłeś.

Offline Nuitari

• Moderator
    • śmierdzący zgnilizną brudas
    • Miejsce pobytu:
    • Brud/Czysty: +698/-346
    • xxx
      • Status GG
      • NuitariPL
      • Mój stan Xfire
    « Odpowiedź #17 dnia: 11 Grudzień , 2011, 23:11:21 pm »
  • Slot dla admina- jak najbardziej za !

Przydzielanie slota - powiedzmy na dwa, trzy tygodnie.
    Sposób przydzielania - ankieta. (to chyba nie problem ogłosić raz na 2-3 tygodnie ankietę na forum, żeby ludziska zagłosowali na slota dla @

slot - sądzę, że tydzien to optymalny czas
    ankieta pokaże tylko kto ma wiecej e-kolegów - co może doprowadzić do tego, że priva otrzyma osobo która gra np 2h w tygodniu? Taka osoba powinna być zmotywowana slotem?

Post scalony : [time]11 Grudzień , 2011, 23:12:32 pm[/time]

a nie prościej co tydzień dawać 2 adminom prv slota zamiast ankiety ...... 1 tyd. dex i nadol  next 2 tydzień zmiana misters aga ...itd ....myśle że nikt do tego nie mial by obiekcji ?  :>
    to tylko propopzycja ......

j/w - po co slot komus kto gra 15 minut dziennie?

Poza tym zapominacie o idei priva
    « Ostatnia zmiana: 11 Grudzień , 2011, 23:26:53 pm wysłana przez Nuitari »
    Without warriors there can be no war

Offline MisterS

• capi pod pachami
    • Na forum od: Wrz 2009
    • Miejsce pobytu: Poznań
    • Brud/Czysty: +24/-24
      • Status GG
    • Obserwowany
    « Odpowiedź #18 dnia: 12 Grudzień , 2011, 01:19:10 am »
  • Nui, co do czasu spędzanego na serwie....

Proponuję Ci wbić na serwer w godzinach szczytu. TYLKO BEZ UŻYWANIA SWOJEGO SLOTA.
    Klikaj..... zobaczysz jakie to deprymujące i ile razy sobie odpuścisz....  :)

Offline qlik00

• capi stęchlizną
    • Na forum od: Mar 2008
    • Miejsce pobytu: Pabianice
    • Brud/Czysty: +160/-86
      • Status GG
    « Odpowiedź #19 dnia: 12 Grudzień , 2011, 10:40:33 am »
  • 1) @q00lka - jeżeli mnie pamięć nie myli to jako h@ ffa sam przyczyniłeś się do jego upadku..........

1. Slot powstał po to, żeby motywować adminów - adminowanie to nie jest łatwa fucha, od nich wymaga się więcej i sie ich czepia - ale to też nie jest obowiązek, po prostu każdy chce dołożyć coś od siebie do serwera na którym lubi grać. Takie podejście jest ok - ale admin też nie jest czymś co skutkuje od razu różnymi przywilejami - po prostu ma możliwość dbania o atmosferę i styl gry jaki przyciągnął go na serwer. W związku z tym, że cała idea jest związana z motywacją i WYRÓŻNIENIEM dla mnie na ten moment nie ma opcji z daniem każdemu.
    2. Powiedz mi, czy jeżeli ktoś gra w miesiącu 8-12 h powinien zostać wyróżniony tym, że w godzinach największej miodności z gry sobie wchodzi bo ma właśnie 10 minut wolnego? 1000x bardziej wole takiego slota dać graczom, ale niestety nie było zainteresowania.
    3.
    Moje propozycje to albo dać takiego slota @ z 60lvl, albo 2, którzy najwięcej czasu maja wygrane na servie w ostatnim czasie lub ogólnie.

- z lvl 60 jest aktualnie 2 adminów - odpada
    - druga opcja już była, sprawdzała się dobrze - teraz ma jeden minus - mała ogólna aktywność adminów - gdy ta propozycja była brana pod uwagę admini przez tydzień spędzali więcej czasu na serwerze niż teraz przez miesiąc - ale tamat można rozwinąć

co do pierwszej części Twojej wypowiedzi, taka mała sugestia. nie pomijaj faktów ;)
    Forma władzy na tym serwerze była przedziwna.  czyli H@ od wszystkiego, H@ od PiAr:) i reszta. więc taki H@ to zwykły @ z oślą czapką na głowie.
    Tak byłem H@ (PR)na serwerze do momentu objęcia mojego stanowiska przez miśka. Moja kapitulacja była spowodowana tym że nie miałem czasu. Po przejęciu pałeczki  przez miśka z początku nie było źle ale obecność miśka na serwerze, forum po wejściu tanks była znikoma. każda próba porozumienia się leciała do kosza ze stwierdzenia ( oooo zapomniałem.) więc nie obrażaj mnie sugerując ze przeze mnie upadł serwer.

wracając do tematu.

przy takim obrocie wydarzeń:
    (Po co taka propozycja z mojej strony?)

-dla ożywienia serwera żeby było widać że coś się dzieje
    -Dla pozyskania nowych @. Dlaczego? Tak jak na ffa Admini coraz mniej odwiedzają serwery, trzeba zachęcić ich do działania a dodatkowo zasilić sie w posiłki. Z autopsji widzę że dzieję sie podobnie Jak na ffa więc można coś w tym kierunku zrobić
    -przydatna sprawa kiedy wieczorem ( o dziwo) nie można wbić się na serwer a po wbiciu nie ma admina i cele mapy idą w ....

(Jak i co zrobić?)
    przy takim stanie rzeczy dla mnie free slot dla @ to nie nagroda tylko narzędzie. Ale ok, możemy to połączyć. ( chyba :) )
    -w konsoli wpisujemy ( Chcesz mieć FREE SLOT? Zostań Adminem)
    -2 sloty idą do dwóch 60tek.
    -2 sloty są losowane między najbardziej aktywnych @ ( w sumie na serwerze są tylko 2 sloty przeznaczone dla @ więc jeżeli całą czwórka będzie chciała wejść, no to kto pierwszy...
    -Wybór dla 2ch @ 1x na tydzień, np w każą środę.
    -@ 2x pod rząd nie może otrzymać FS@. 

to chyba tyle.
    Ważne żeby coś się działo na serwerze. Brak eventów, osób do ich prowadzenia a co gorsza coraz mniejsza aktywność @ przyczyni się do klapy serwera. Oczywiście taka jest kolej rzeczy. Ale można to przedłużyć :)

Nie chce wytykać nikomu błędów bo wychodzę z założenia, że trzeba szukać rozwiązań a nie problemów.

Niu?  :031: Buziak na zgodę?  :one:
    « Ostatnia zmiana: 12 Grudzień , 2011, 10:58:17 am wysłana przez qlik00 »
    ->... Nie rozmawiam z Debilami , bo najpierw sprowadza  cię do swojego poziomu a później zniszczą  doświadczeniem... <-  

-Qlka-

Offline Alariel

• śmierdzą mu nogi
    • Na forum od: Sty 2009
    • Miejsce pobytu: Warszawa
    • Brud/Czysty: +44/-11
      • Status GG
      • Mój stan Xfire
    « Odpowiedź #20 dnia: 12 Grudzień , 2011, 10:43:07 am »
  • W takim razie moze zrobic tak, ze slota dostaje 2 @, ktorzy w danym tygodniu maja najwiecej czasu wygrane na servie? (slot przyznawany co tydzien)
    Po 1. Zmotywuje to moze niektorych @ do dluzszego grania, bo mozee brakuje im jeszcze tylko godzinki do slota  :P
    Po 2. 'Nagrodzimy' tych, ktorzy na to zasluguja i najwiecej czasu poswiecaja nam, graczom.  ;)

Co Wy na to?

Edit: Qlka mnie wyprzedzil  :P

Dlaczego nie? Jezeli poswiecaja dla Nas duzo czasu, niech dostaja nawet 4x z rzedu. Takie moje zdanie.
    « Ostatnia zmiana: 12 Grudzień , 2011, 10:48:54 am wysłana przez Alariel »

Offline qlik00

• capi stęchlizną
      • Status GG
    Odp: Odp: Free Slots 4 @
    « Odpowiedź #21 dnia: 12 Grudzień , 2011, 11:02:21 am »
  • Edit: Qlka mnie wyprzedzil  :P

Dlaczego nie? Jezeli poswiecaja dla Nas duzo czasu, niech dostaja nawet 4x z rzedu. Takie moje zdanie.

dlatego że osoba ze slotem ma większe możliwości przebywania na serwerze :) mogłoby to byc według tych zasad nie fair :*
    ->... Nie rozmawiam z Debilami , bo najpierw sprowadza  cię do swojego poziomu a później zniszczą  doświadczeniem... <-  

-Qlka-

Offline Nuitari

• Moderator
    • Miejsce pobytu:
    • xxx
      • Status GG
      • NuitariPL
      • Mój stan Xfire
    « Odpowiedź #22 dnia: 12 Grudzień , 2011, 19:27:55 pm »
  • Nui, co do czasu spędzanego na serwie....

Proponuję Ci wbić na serwer w godzinach szczytu. TYLKO BEZ UŻYWANIA SWOJEGO SLOTA.
    Klikaj..... zobaczysz jakie to deprymujące i ile razy sobie odpuścisz....  :)

Jakoś inni nie mają problemu - gracze wchodzą i grają - jakoś sobie nie odpuszczają (również osoby ze sporą ilością obowiązków typu: dom, praca, dzieci).
    Poza tym bardzo marny to argument - nie chcesz wiedzieć ile czasu spędzali admini na serwerze w momencie jak powstawały sloty i gdy ogólne obłożenie było o 1/3 większe niż teraz - po prostu brak motywacji  ;)

Post scalony : [time]12 Grudzień , 2011, 20:07:35 pm[/time]

-2 sloty idą do dwóch 60tek.

- nie ma różnicy pomiędzy 40 a 60 - to tylko symboliczna zmiana, nie na tyle duża, by był slot.

-2 sloty są losowane między najbardziej aktywnych @

- ta propozycja spełnia warunek, której nie ma poprzednia - jest nagrodą oraz wyróżnieniem - cały czas niestety widzę marną aktywność adminów, zwykli gracze spędzają 2-3x wiecej czasu na serwerze niż oni - ihmo na dzień dzisiejszy o slota przyznawanego w ten sposób może walczyć połowa adminów - druga sry, ale ich obecność na serwerze jest śladowa

-Wybór dla 2ch @ 1x na tydzień, np w każą środę.

- tego nie rozumiem, na chybił trafił? raz ten admin, raz tamten? - ja w jednym względzie zdania raczej nie zmienię - slot nie należy się jak "psu micha" tylko jest czymś co motywuje graczy i adminów - a skoro są takie problemy z wejściem to nagroda jest warta odrobiny wysiłku  ;)

- sure

Wszystko w sumie sprowadza się do kilku rzeczy:
    1. Ja upieram się, że priv to nagroda - admini maja inne narzędzia do pracy.
    2. Sloty za aktywność są chyba najrozsądniejszą opcją.
    3. Marna ogólna aktywność adminów - więc nie ma czego nagradzać.

Punkt drugi spełnia punkt pierwszy, ale problemem jest punkt trzeci - pytanie jak to rozwiązać?

« Ostatnia zmiana: 12 Grudzień , 2011, 20:09:26 pm wysłana przez Nuitari »

Offline qlik00

• capi stęchlizną
      • Status GG
    « Odpowiedź #23 dnia: 12 Grudzień , 2011, 21:25:27 pm »
  • jak to rozwiązać? jak mówiłem można spróbować. na początek zachęcić graczy do wzięcia udziału w utrzymaniu ładu.  namiętne info w konsoli ( chcesz free slot zostań małpką :) )

sam chętnie wróciłbym na małpkę co by wam pomóc ale obecnie nie ma takiej możliwości. więc rzucam pomysły żeby coś się zaczęło dziać.  hehe mały spór z Tobą i od razu ile chętnych na forum do czytania :D

-Qlka-

Offline qlik00

• capi stęchlizną
      • Status GG
    « Odpowiedź #24 dnia: 15 Grudzień , 2011, 10:25:29 am »
  • ok, widzę że temat umarł śmiercia naturalną.

cls.

-Qlka-

Offline Nuitari

• Moderator
    • Miejsce pobytu:
    • xxx
      • Status GG
      • NuitariPL
      • Mój stan Xfire
    « Odpowiedź #25 dnia: 16 Grudzień , 2011, 10:53:42 am »
  • ok, widzę że temat umarł śmiercia naturalną.

Ci, którym teoretycznie powinno najbardziej zależeć nie wysilili się, by zaproponować jakieś rozwiązanie dla głównej przeszkody  :-/

anything