Cześć ! Pamiętaj że jako GOŚĆ nie masz dostępu do części opcji na forum.
Nie możesz się ubiegać o admina na serwerach i brać udziału w naszych eventach.
Dołączysz do nas ?
Zapraszamy !
Tagi:

Autor [EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU] Wątek: Jak to jest w z balansem na servach G4G ?  (Przeczytany 2833 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Engels

• capi stęchlizną
  • Na forum od: Sie 2010
  • Miejsce pobytu:
  • Brud/Czysty: +158/-39
  • Obserwowany
Odp: Jak to jest w z balansem na servach G4G ?
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Styczeń , 2012, 09:33:24 am »
  • Wrzuć screena do galerii
  • A to tak jeszcze szpileczkę wbiję :P

Wczoraj z ziomami z mumble doszliśmy do wniosku że najwięcej unbalancu jest na Serwach G4G... A skąd taki wniosek? Ano stąd, że jak Koniu miał bana to się głównie grało na zagranicznych serwerach, a teraz się wróciło na G4G serwery... I takie sytuacje jak np. wczoraj to tylko na G4G zaobserwowaliśmy... A jaka... Ano taka że Balance na 7 (Mixer) wyglądał tak jak na screenie wyżej Yaspena, z tym że weszliśmy w 4 czwórkę (z mumblem) na Serwer i jakimś cudem (bo nasz team miał zdecydowanie mniej "orzełków" niż przeciwny) udało się nam podłożyć wszystkie mcomy i wygrać rundę i co dalej... Ano to że w następnej rundzie odeszło z przegrywającej drużyny 90% tych "pro stats orzełków" ! Więc jeszcze gorzej... Po jakiejś rundzie się dopiero wyrównało i co stało... ano przegięcie w drugą stronę! Dostawaliśmy wciry ostro przez kolejne ze 3 rundy (albo i lepiej...)... I nie była to wyrównana walka... Szczególnie że w Rushu to chyba tylko nasz squad biegał do mcoma...
    Z tego co się grało na zagranicznych serwach to takie jazdy się zdarzały i owszem ale jakoś zdecydowanie rzadziej... Nie wiem czy to była kwestia ustawień serwa, adminów czy graczy (mało polskich "pro stats plajerów)...

Online Lukas 7Art

• capi pod pachami
    • Na forum od: Wrz 2011
    • Miejsce pobytu:
    • Brud/Czysty: +33/-8
      • Status GG
    « Odpowiedź #31 dnia: 26 Styczeń , 2012, 10:39:39 am »
  • No niestety z balansem jest tak, że dużo graczy siedząc w przegrywającym teamie zmienia na wygrywający, a jak sytuacja się odwraca w walce to poprostu wychodzą z rozgrywki. Jest dużo nowych graczy którzy nie ogarniają. Na kanałach jak graliśmy (screen Yaspena) to 4 snajperów siedziało na statku, na następnej mapce przeszedłem do drugiej drużyny pisząc do Yaspena by SCUZa jeszcze przerzucił + do tego balans admina i już było lepiej. Z balansem to ciężki temat zwłaszcza, że przybywa coraz to więcej nowych i zwyczajnie nie wiedzą o co chodzi w dołączaniu do squadów itp.

Offline prostynick

• klei sie od brudu
    • Na forum od: Wrz 2009
    • Miejsce pobytu: Poznań
    • Brud/Czysty: +51/-8
    « Odpowiedź #32 dnia: 26 Styczeń , 2012, 10:55:08 am »
  • Boskie jest to, że ktoś chce pomóc i zmienić team na przegrywający, a BF go informuje, że za często zmienia drużynę. Odnośnie przechodzenia do drugiego teamu, to nie wiem czemu u nas nie ma dosyć popularnego rozwiązania, że w przypadku, gdy jest nierówna ilość graczy i załącza się auto przenoszenie, to nie przerzuca ostatniego, który dołączył do teamu. Do tego, skoro wiadomo, kto ostatnio zmienił team (czyt.: skrypt to widzi), to w sumie od razu jak tylko przechodzi koleś do wygrywającego teamu, to powinien być cofnięty tam gdzie był. Trudno jest wypatrzeć na bieżąco kto to robi, a kto nie, nawet jak spojrzę na btlog report, to oczopląsu prędzej dostanę.

Online q0084

• evenciarz i spamer
    • śmierdzący zgnilizną brudas
    • Na forum od: Maj 2010
    • Miejsce pobytu: Lidzbark Warmiński
    • Brud/Czysty: +269/-52
    • Aurea mediocritas. Propaganda G4G.pl
      • Status GG
      • q0084
    • Obserwowany
    « Odpowiedź #33 dnia: 26 Styczeń , 2012, 12:37:01 pm »
  • Boskie jest to, że ktoś chce pomóc i zmienić team na przegrywający, a BF go informuje, że za często zmienia drużynę. Odnośnie przechodzenia do drugiego teamu, to nie wiem czemu u nas nie ma dosyć popularnego rozwiązania, że w przypadku, gdy jest nierówna ilość graczy i załącza się auto przenoszenie, to nie przerzuca ostatniego, który dołączył do teamu. Do tego, skoro wiadomo, kto ostatnio zmienił team (czyt.: skrypt to widzi), to w sumie od razu jak tylko przechodzi koleś do wygrywającego teamu, to powinien być cofnięty tam gdzie był. Trudno jest wypatrzeć na bieżąco kto to robi, a kto nie, nawet jak spojrzę na btlog report, to oczopląsu prędzej dostanę.

Off-Topic:
    Bo nadal jest stary Guardian, który ma tylko opcję przerzucania na podstawie K/D?

Offline All.iN

• delikatnie przybrudzony
    • **
    • Na forum od: Paź 2011
    • Miejsce pobytu: Słupsk
    • Brud/Czysty: +8/-0
      • Status GG
    « Odpowiedź #34 dnia: 30 Styczeń , 2012, 19:43:04 pm »
  • Ostatnio notorycznie przenosi mnie w trakcie meczu, jak latam jetem, do przeciwnego teamu i to w momencie gdzie nie mogę juz nic zrobic

http://battlelog.battlefield.com/bf3/battlereport/show/18997443/1/315684213/

Przenioslo mnie jak bylo 220-50 tiksów.

Jak jużmówiłem nie mam NIC do przeniesienia razem z moim squadem do przegrywających - ale to jest parodia - zaliczam przegrane za darmo non stop.
    Wczesniej team ssał i dostawał bęcki, to z Shookurkiem i KoKeyem zrobiliśmy squad, j4rzyn dołączył, było równo. Nastepna mapa oni heli, ja jet. Przeciwnik najpierw zaspał i prawie z respa nie wyjechal, choc byli zespawnowani - potem byla walka wszedzie, ale grali gorzej i przegrywali.

Ten automatyczny przenosiciel to mnie nie lubi.

Offline Skolman

• śmierdzą mu nogi
    • Na forum od: Lis 2010
    • Miejsce pobytu: Silesia Mare
    • Brud/Czysty: +14/-0
    • Trybun Plebsowy
    « Odpowiedź #35 dnia: 30 Styczeń , 2012, 19:59:26 pm »
  • Czyli jeszcze raz - automat powinien działać na bieżąco lub wcale. Obecna forma to parodia. Dodatkowo - jaki jest czas kicka za "idle"? 
    W przegrywającym (moim :-P) teamie było kilku notorycznych "śpiochów", nabijających jedynie frekwencję. Błąd BF czy Guarda ?

Offline All.iN

• delikatnie przybrudzony
    • **
    • Na forum od: Paź 2011
    • Miejsce pobytu: Słupsk
    • Brud/Czysty: +8/-0
      • Status GG
    « Odpowiedź #36 dnia: 30 Styczeń , 2012, 21:11:19 pm »
  • 1. Automat powinien przenosić najlepszy pełny squad za najgorszy pełny squad lub podobnie - arguemnt za tym ze to jest bez sensu bo potem drugi team bedzie wygrywal tez jest bez sensu, bo wtedy ZNOW przeniesie squad. Wiec inni na zmiane wygrywaja/przegrywaja a najlepszy squad wygrywa na co zasłużył.

2. Przenoszenie w środku mapy jest bez sensu.

Offline prostynick

• klei sie od brudu
    • Na forum od: Wrz 2009
    • Brud/Czysty: +51/-8
    « Odpowiedź #37 dnia: 31 Styczeń , 2012, 01:30:43 am »
  • To nie jest wcale taki głupi pomysł. Promowałby wygraną tych, którzy grają dobrze, a karał przegraną tych, co się obijają. Dodatkowo ci, którym zależy, mieliby presję, żeby starać się lepiej i zostać najlepszym squadem. A potem gralibyśmy na zasadzie: "shook0r, bierzemy All-Ina do squadu i wywalamy Bullita, bo się opieprza" :P Mimo wszystko pomysł dosyć skrajny, choć po zastanowieniu ciekawy ;)

Offline Bullit

• klei sie od brudu
    • Na forum od: Lip 2009
    • Miejsce pobytu: ワルシャワ
    • Brud/Czysty: +26/-11
    • Życie to nieustanna wojna.
      • Status GG
      • sgtBuLLiT
      • Mój stan Skype
      • BuLLiTqpPL
      • Mój stan Xfire
      • COCKPIT
    « Odpowiedź #38 dnia: 31 Styczeń , 2012, 12:41:21 pm »
  • Uważaj bo walnę focha  :diabel:

Offline Skolman

• śmierdzą mu nogi
    • Trybun Plebsowy
    « Odpowiedź #39 dnia: 31 Styczeń , 2012, 17:39:54 pm »
  • Wy tu gadu, a wirtualna rzeczywistość bez zmian :-P
    Najlepiej na jednym serwie ustawić balans sq, na drugim automat z przerzucaniem ostatnich dołączających i end.
    Niech „lud” wybierze, dobowe obłożenie serwa pokaże która metoda jest lepsza.

Offline Caparzo

• capi pod pachami
    • Na forum od: Wrz 2011
    • Brud/Czysty: +15/-15
    « Odpowiedź #40 dnia: 31 Styczeń , 2012, 22:52:41 pm »
  • Wiesz, są serwy ciągle pełne i takie, na których ludzie grają od święta :)

Offline Engels

• capi stęchlizną
    • Na forum od: Sie 2010
    • Miejsce pobytu:
    • Brud/Czysty: +158/-39
    • Obserwowany
    « Odpowiedź #41 dnia: 01 Luty , 2012, 11:02:24 am »
  • Się jeszcze spotkaliśmy z ziomami na jakimś zagramanicznym serwie, to co pisaliście tutaj wyżej, czyli przenoszenie CAŁYCH squadów, bo szczerze jak ma ten balance przenosić pojedynczo to mnie się to np. nie podoba! Siedzi się na mumble i jest fun i TP, nawet jak się w  :dupa: dostaje to jest weselej :P A jak się wymiata, to wtedy ja nie mam nic przeciwko żeby przeniosło mnie z całą moją zgrają i może wtedy drugi team będzie miał jakieś większe szanse, szczególnie że to gra ZESPOŁOWA i w pojedynkę nawet jak się jest koksem to się nie zmieni całego Balancu, bo jak głosi stare rzymskie powiedzenie, I Herkules  :dupa: kiedy ludu kupa :)

Jedyny wyjątek do przenoszenia pojedynczo, to jak ktoś nie dołączył do squadu to takiego w pierwszej kolejności powinno przenosić :)

Online q0084

• evenciarz i spamer
    • śmierdzący zgnilizną brudas
    • Na forum od: Maj 2010
    • Miejsce pobytu: Lidzbark Warmiński
    • Brud/Czysty: +269/-52
    • Aurea mediocritas. Propaganda G4G.pl
      • Status GG
      • q0084
    • Obserwowany
    « Odpowiedź #42 dnia: 01 Luty , 2012, 12:08:35 pm »
  • Guardian nadal stary jest na serwerach, a wy chcecie cudów z balansem, a stary ma jeden algorytm przenosi po K/D. Nowy jeszcze nie wiadomo co umie. Równie dobrze więc możecie wymyślić super algorytm który wyrówna idealnie co rundę i nic to nie da póki co

Offline Skolman

• śmierdzą mu nogi
    • Trybun Plebsowy
    « Odpowiedź #43 dnia: 04 Luty , 2012, 20:04:45 pm »
  • To ja z graniem na G4G poczekam na nowego Guarda  :-P

Przed chwilą na rush totalne przegięcie. Notoryczne - 4 w teamie + "martwiaki" co realnie daje 6 vs 16 Dodatkowo błąd (BF ?)systemu pozwalający na dołaczanie nowych  do pełnej ekipy. Raczej do tej pory nie narzekałem, gram na różnych serwerach US i EU i bez urazy, na części jakoś normalnie to idzie. W obecnej formie szkoda czasu.

Offline poinc

• capi pod pachami
    • Na forum od: Mar 2010
    • Miejsce pobytu:
    • Brud/Czysty: +79/-149
      • Status GG
    • Obserwowany
    « Odpowiedź #44 dnia: 26 Luty , 2012, 12:07:48 pm »
  • Aktualnie "działający" balans na RUSH to totalna pomyłka, przewala co chwila między drużynami. Grać się odechciewa, a ze znajomymi się nie da pograć - na jakimś DM można takie coś zastosować, ale na rush?! :facepalm: