Tagi:

AutorWątek: Usterki wersji testowej jguardiana  (Przeczytany 18635 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wiciu

  • Administrator
  • śmierdzący zgnilizną brudas
  • *****
  • Wiadomości: 17095
  • Wypił browarów: 35
  • Brud/Czysty: +980/-661
  • Admin
    • G4Gwiciu
    • Mój stan Xfire
    • G4G -> Gracze dla graczy
Usterki wersji testowej jguardiana
« dnia: 06 Luty , 2012, 15:51:20 pm »
Okej tak jak napisałem w poprzednim wątku w dniu dzisiejszym porozsyłam na maila paczkę jguardiana + panel do testowania. 
Dokumentacja i niezbędne potrzebne linki znajdzieciena podstronie projektu
http://g4g.pl/jguardian
Na razie działają tylko linki do dokumentacji.
Anusiak płodzi w bólach tekst w swojej czesci poświęconej demonowi.
Ja tam wytrzepałem jakiegoś doca opisujący panel.
LIczymy na zgłoszenia i uwagi:
A więc zacznijcie od podania wersji php'a
No i co Wam się nie podoba, co się podoba, co jest niezrozumiałem itp.
Soft ląduje u: cyrq,kiartan, Sebo125,munruthel, BgrPL, Bedal,Kobra,Galgart,Pangrys
UPDATE: Soft wysłany. Sprawdzać w spamie jakby co :)
START
« Ostatnia zmiana: 06 Luty , 2012, 16:03:30 pm wysłana przez wiciu »

Offline cyrq

  • śmierdzą mu nogi
  • ***
  • Wiadomości: 63
  • Brud/Czysty: +4/-0
    • Status GG
    • FragXperts
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Luty , 2012, 16:10:18 pm »
U mnie w skrzynkach pustka. W Spamie też.
Jedna propozycja jaką mogę podać już po zapoznaniu sie dokumentacja:

  • możliwośc ustawienia prefixu bazy danych

EDIT: Doszło
« Ostatnia zmiana: 06 Luty , 2012, 16:40:56 pm wysłana przez cyrq »

Offline Galgart

  • czysty jak zad źrebaka
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Brud/Czysty: +0/-0
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Luty , 2012, 16:47:51 pm »
Sofcik dotarl zabiore sie za to jak tylko wroce z pracy do domu. Narazie przejrzalem zawartosc i manuala. Ale z tego co juz zauwazylem wszystko jest przejrzyste i czytelne. Wystarczy powypelniac. Tak wiec za jakas godzine gora dwie zdam relacje ze swojej pracy.  :033:

Offline cyrq

  • śmierdzą mu nogi
  • ***
  • Wiadomości: 63
  • Brud/Czysty: +4/-0
    • Status GG
    • FragXperts
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Luty , 2012, 17:32:39 pm »
Panel nie jest przystosowany do działania na bazie o innej lokalizacji niż localhost (naczy pewnie nie był sprawdzany  :P )

Na dzień dobry dostaje się:

Warning: mysql_real_escape_string(): [2002] No such file or directory (trying to connect via unix:///tmp/mysql.sock)

Pomaga dodanie w index.php linijki:


$page = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass);

zaraz przed $page = mysql_real_escape_string ($_GET['p']);
Post scalony : [time]06 Luty , 2012, 17:36:06 pm[/time]
to samo w pliku .../themes/g4g/admin.tpl.php

Post scalony : 06 Luty , 2012, 17:37:40 pm
i wszytskich innych plikach *.tpl.php
« Ostatnia zmiana: 06 Luty , 2012, 17:37:40 pm wysłana przez cyrq »

Offline wiciu

  • Administrator
  • śmierdzący zgnilizną brudas
  • *****
  • Wiadomości: 17095
  • Wypił browarów: 35
  • Brud/Czysty: +980/-661
  • Admin
    • G4Gwiciu
    • Mój stan Xfire
    • G4G -> Gracze dla graczy
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Luty , 2012, 17:44:41 pm »
Panel nie jest przystosowany do działania na bazie o innej lokalizacji niż localhost (naczy pewnie nie był sprawdzany

Jest i był testowany zdalnie. (Notabene wersja któa działa na serwerze G4G.pl łączy się z bazą o innym adresie IP. Dokładnie na tych samych plikach. Podaj warunki wystąpienia tego komunikatu.
Warning: mysql_real_escape_string()

Dokładnie to powyżej mnie interesuje. W którym momencie wyskoczył ci ten komunikat,.
Nie pogardze logiem apache.. z tego "zdarzenia" 
I jaką masz cfg serwera www.


Post scalony : [time]06 Luty , 2012, 17:46:38 pm[/time]

Pomaga dodanie w index.php linijki:
To temat zastępczy. Do połączeń wykorzystuję klasę.
Wydaje mi się że masz źle skonfigurowane połaczenie z DB
Wyślij mi na PM plik confg.cfg -> myślę że tutaj masz przycznę :)
Na pewno ustawiłeś przed instalacją chmoda tego pliku na 777 ?

Hmm mam małe podejrzenie. CZy ty tego jguardian odpalasz w jakimś podkatalogu na koncie ?
Tzn dostęp z zewnąrtrz masz taki:
http:/megaturbosajt.com/jguardian/index.php ?
« Ostatnia zmiana: 06 Luty , 2012, 18:00:53 pm wysłana przez wiciu »

Offline cyrq

  • śmierdzą mu nogi
  • ***
  • Wiadomości: 63
  • Brud/Czysty: +4/-0
    • Status GG
    • FragXperts
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Luty , 2012, 18:03:54 pm »
Zaraz po czystej instalacji, pełny error:

Warning: mysql_real_escape_string(): [2002] No such file or directory (trying to connect via unix:///tmp/mysql.sock) in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/themes/g4g/clients.tpl.php on line 62 Warning: mysql_real_escape_string(): No such file or directory in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/themes/g4g/clients.tpl.php on line 62 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/themes/g4g/clients.tpl.php on line 62 Notice: Undefined variable: ros in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/lib/functions.php on line 314 Warning: mysql_real_escape_string(): [2002] No such file or directory (trying to connect via unix:///tmp/mysql.sock) in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/themes/g4g/clients.tpl.php on line 64 Warning: mysql_real_escape_string(): No such file or directory in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/themes/g4g/clients.tpl.php on line 64 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/themes/g4g/clients.tpl.php on line 64 Warning: mysql_real_escape_string(): [2002] No such file or directory (trying to connect via unix:///tmp/mysql.sock) in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/themes/g4g/clients.tpl.php on line 65 Warning: mysql_real_escape_string(): No such file or directory in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/themes/g4g/clients.tpl.php on line 65 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/themes/g4g/clients.tpl.php on line 65 MYSQL ERROR:
1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LIMIT , 15' at line 1

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/class/baza.class.php on line 35

+ na samej górze strony

Warning: mysql_real_escape_string(): [2002] No such file or directory (trying to connect via unix:///tmp/mysql.sock) in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/index.php on line 19 Warning: mysql_real_escape_string(): No such file or directory in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/index.php on line 19 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/index.php on line 19
i po kliknięciu w jakikolwiek donośnik menu

Warning: include(themes/g4g/.tpl.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/lib/functions.php on line 129 Warning: include(themes/g4g/.tpl.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/lib/functions.php on line 129 Warning: include(): Failed opening 'themes/g4g/.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /usr/home/cyrq/domains/fragxperts.pl/public_html/jg/lib/functions.php on line 129
Plik conf.php jest ok

<?php

//Main configurations files for jGuardian web pannel. by wiciu -> g4g.pl 

//---------------------------

//Language and theme settings 
$lang 'pl';
$theme 'g4g';
//How many results per page
$records 15;

//Do not edit below
$version "jGuardian web panel - <strong>v 1.0</strong> - by wiciu wiciuu@op.pl";
$title "jGuardian web panel by wiciu";
$baseurl $_SERVER['SERVER_ADDR'];

//Database configuration
 
$dbhost 'mysql.mydevil.net'
$dbname 'tubylasenazwabazy'
$dbuser 'tubylselogin'
$dbpass 'tybylosehaslo'



Post scalony : [time]06 Luty , 2012, 18:04:33 pm[/time]
zmieniłem nazwę katalogu na "jg"

zaraz testuje ze standardowym

Post scalony : [time]06 Luty , 2012, 18:07:45 pm[/time]
btw, serwer to ngnix, nie Apache ( :wymioty: )

Post scalony : [time]06 Luty , 2012, 18:13:03 pm[/time]
sprawdziłem z nazwa katalogu "jguardian" - też dupa.

Poza tym panel działa. Dodawanie serwera działa, pokazuje chat, ilość użytkowników, map cycle itp, wlasciwosci serwera. Jedynie ServerConfig po kliknieciu "Get" zwraca "Not Connected", ale nie odpaliłem jeszcze demona.

I żeby była jasność. Mając na myśli localhost nie myślę o jakimś tam kompie u kogoś w domu.
Mam na myśli to, iż mój hosting znajduje się w innym miejscu niż db co powoduje, iż przy instalacji musze podawać adres bazy a nie zostawiać localhost. Specem nie jestem, ale jak dla mnie tu jest pies pogrzebany.

Setup:
nginx
MySQL: 5.0.92
Rozszerzenie PHP: mysqli

uname -mrs
FreeBSD 9.0-RELEASE amd64

EDIT: próbowałem też z sub-domeną (jg.fragxperts.pl) aby pliki leżały bezpośrednio w głównym katalogu i to samo.
« Ostatnia zmiana: 06 Luty , 2012, 22:58:09 pm wysłana przez cyrq »

Offline munruthel

  • czysty jak zad źrebaka
  • *
  • Wiadomości: 9
  • Brud/Czysty: +0/-1
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Luty , 2012, 18:21:33 pm »
Udało mi się odpalić guardiana, lecz niestety nie widzi graczy na serwerze - mimo że cała reszta działa. Wersja PHP 5.3.8, mysql 5.5.16, apache 2.2.21...
« Ostatnia zmiana: 06 Luty , 2012, 18:29:07 pm wysłana przez munruthel »

Offline kiartan

  • klei sie od brudu
  • *****
  • Wiadomości: 303
  • Brud/Czysty: +36/-5
    • Status GG
    • Mój stan Xfire
    • Strona AS Clanu
  • Obserwowany
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Luty , 2012, 22:30:47 pm »
Hmm mam małe podejrzenie. CZy ty tego jguardian odpalasz w jakimś podkatalogu na koncie ?
Tzn dostęp z zewnąrtrz masz taki:
http:/megaturbosajt.com/jguardian/index.php ?
Witam, ja tak mam i mam podobny błąd, właśnie próbujemy go obejść z kolegą MacFly'em.  :-P Zobaczymy, czy damy radę to (czytaj cały kaltalog) podpiąć pod domenę 8-) Chyba, że błędnie myślimy, więc z  góry proszę o podpowiedź.


Edit:
Poniższe błędy pojawiają się po zalogowaniu do guardiana, bez względu czy jest on w naszastrona.pl/jguardian czy jguardian.naszastrona.pl, jeśli potrzeba podeśle screen. Baza zewnętrza, wszystkie tabele w niej zostały utworzone. Mylę, że to błąd w kodzie panelu, ale nie jestem jakiś megaspec, będziemy szukać dalej.

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /home/macfly/public_html/guardian/themes/g4g/clients.tpl.php on line 62

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/macfly/public_html/guardian/themes/g4g/clients.tpl.php on line 62

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /home/macfly/public_html/guardian/themes/g4g/clients.tpl.php on line 64

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/macfly/public_html/guardian/themes/g4g/clients.tpl.php on line 64

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /home/macfly/public_html/guardian/themes/g4g/clients.tpl.php on line 65

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/macfly/public_html/guardian/themes/g4g/clients.tpl.php on line 65
MYSQL ERROR:
1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LIMIT , 15' at line 1


Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/macfly/public_html/guardian/class/baza.class.php on line 35
« Ostatnia zmiana: 06 Luty , 2012, 23:34:07 pm wysłana przez kiartan »

Offline Kobra

  • śmierdzą mu nogi
  • ***
  • Wiadomości: 133
  • Brud/Czysty: +0/-0
  • BF42 - mała pilotka
    • Status GG
    • Coś dla klanów
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Luty , 2012, 22:46:22 pm »
No to lecimy jguardian wg zieleniny - czyli czepiam sie wszystkiego.

Pliki wgrane na subdomenę.


1. Poradnik : temat - Konfiguracja podstawowa
Czego ona dotyczy - co tak trzeba skonfigurować ?
Po 5 minutach szukania znalazłem
Powinno być w poradniku - katalogu conf szukaj w katalogu demon ( w plikach pobranych z jGuardianem) i dokładnie trzeba (przynajmniej tak zrozumiałem) zmienić w katalogu /demon/conf/gameservers/default

2. Próba logowania kończy się komunikatem :

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/login.php:28) in /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/login.php on line 31
bez wzgledu na to czy podam hasło i login Guardian  czy co kolwiek innego.
kolejne logowanie daje:
1
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/login.php:28) in /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/login.php on line 42

Gdy dałem cofnij zalogowało do jG ale wyskoczyły :
Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'kobra'@'localhost' (using password: NIE) in /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/themes/g4g/clients.tpl.php on line 62

Warning: mys
ql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/themes/g4g/clients.tpl.php on line 62

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'kobra'@'localhost' (using password: NIE) in /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/themes/g4g/clients.tpl.php on line 64

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/themes/g4g/clients.tpl.php on line 64

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'kobra'@'localhost' (using password: NIE) in /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/themes/g4g/clients.tpl.php on line 65

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/themes/g4g/clients.tpl.php on line 65
MYSQL ERROR:
1064: Something is wrong in your syntax obok 'LIMIT , 15' w linii 1


Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/class/baza.class.php on line 35


Przy każdym elementów menu ( np Settings) wyskakuje :
Warning: include(themes/g4g/.tpl.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/lib/functions.php on line 129

Warning: include(themes/g4g/.tpl.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/lib/functions.php on line 129

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'themes/g4g/.tpl.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/kobra/domains/lanparty.com.pl/public_html/guardian/lib/functions.php on line 129



-----------------

dalej nie testowałem z wiadomych powodów.
« Ostatnia zmiana: 06 Luty , 2012, 22:50:30 pm wysłana przez Kobra »
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, przegrana na nie nie pozwala.

Offline wiciu

  • Administrator
  • śmierdzący zgnilizną brudas
  • *****
  • Wiadomości: 17095
  • Wypił browarów: 35
  • Brud/Czysty: +980/-661
  • Admin
    • G4Gwiciu
    • Mój stan Xfire
    • G4G -> Gracze dla graczy
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Luty , 2012, 23:38:29 pm »
Okej generalnie wszyscy maja ten sam błąd
CO ciekawe ja na wszystkich moich 3 hostach (różnych) tego błedu nie mam
Ktoś mi udostępni jakieś konto ftp na waszych hostach ?



Offline kiartan

  • klei sie od brudu
  • *****
  • Wiadomości: 303
  • Brud/Czysty: +36/-5
    • Status GG
    • Mój stan Xfire
    • Strona AS Clanu
  • Obserwowany
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Luty , 2012, 00:11:52 am »
My ci udostępnimy. Za chwilę poeślę wszystko na PW.

Offline cyrq

  • śmierdzą mu nogi
  • ***
  • Wiadomości: 63
  • Brud/Czysty: +4/-0
    • Status GG
    • FragXperts
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Luty , 2012, 01:35:06 am »
Nieudana próba odpalenia demona. Nie ma jeszcze nic o tym w manualu ale nie trudno sie domyślic jak:

[cyrq@mdjava]:<~/demon>$ sh runme.sh start
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/log4j/Logger
        at pl.jguardian.utils.Utils.loggerForThisClass(Utils.java:25)
        at pl.jguardian.main.JGuardianMainApp.main(JGuardianMainApp.java:97)

Próby "po swojemu":

[cyrq@mdjava]:<~/demon>$ java -jar jGuardian.jar
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: pl/jguardian/common/PluginManagerCommands
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: pl.jguardian.common.PluginManagerCommands
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:200)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:188)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:276)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:251)
        at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:319)

Poniżej to już raczej akt desperacji:

[cyrq@mdjava]:<~/demon>$ java -Dlog4j.configuration=log4j.properties -Xbootclasspath/a:.;lib/log4j.jar;%1;lib/common.jar;lib/fbdefs.jar;lib/mysql-connector-java-5.1.15-bin.jar;plugins/common.Maplist.jar;gameplugins/frostbite.jar;gameplugins/frostbite.bf3.BattleField3.jar;plugins/common.JGuardianMySQL.jar;jGuardian.jar -jar jGuardian.jar "%1"
Usage: java [-options] class [args...]
           (to execute a class)
   or  java [-options] -jar jarfile [args...]
           (to execute a jar file)

where options include:
    -d32          use a 32-bit data model if available

    -d64          use a 64-bit data model if available
    -server       to select the "server" VM
                  The default VM is server.

    -cp <class search path of directories and zip/jar files>
    -classpath <class search path of directories and zip/jar files>
                  A : separated list of directories, JAR archives,
                  and ZIP archives to search for class files.
    -D<name>=<value>
                  set a system property
    -verbose[:class|gc|jni]
                  enable verbose output
    -version      print product version and exit
    -version:<value>
                  require the specified version to run
    -showversion  print product version and continue
    -jre-restrict-search | -jre-no-restrict-search
                  include/exclude user private JREs in the version search
    -? -help      print this help message
    -X            print help on non-standard options
    -ea[:<packagename>...|:<classname>]
    -enableassertions[:<packagename>...|:<classname>]
                  enable assertions
    -da[:<packagename>...|:<classname>]
    -disableassertions[:<packagename>...|:<classname>]
                  disable assertions
    -esa | -enablesystemassertions
                  enable system assertions
    -dsa | -disablesystemassertions
                  disable system assertions
    -agentlib:<libname>[=<options>]
                  load native agent library <libname>, e.g. -agentlib:hprof
                    see also, -agentlib:jdwp=help and -agentlib:hprof=help
    -agentpath:<pathname>[=<options>]
                  load native agent library by full pathname
    -javaagent:<jarpath>[=<options>]
                  load Java programming language agent, see java.lang.instrument
    -splash:<imagepath>
                  show splash screen with specified image
-bash: lib/log4j.jar: Permission denied
-bash: fg: %1: brak takiego zadania
-bash: lib/common.jar: No such file or directory
-bash: lib/fbdefs.jar: No such file or directory
-bash: lib/mysql-connector-java-5.1.15-bin.jar: Permission denied
-bash: plugins/common.Maplist.jar: Permission denied
-bash: gameplugins/frostbite.jar: Permission denied
-bash: gameplugins/frostbite.bf3.BattleField3.jar: Permission denied
-bash: plugins/common.JGuardianMySQL.jar: Permission denied
-bash: jGuardian.jar: nie znaleziono polecenia

Jeśli chodzi o Jave to jestem zielony.
Serwer Java to oddzielna maszyna (tzw. wariant 1)

« Ostatnia zmiana: 07 Luty , 2012, 02:00:44 am wysłana przez cyrq »

Offline wiciu

  • Administrator
  • śmierdzący zgnilizną brudas
  • *****
  • Wiadomości: 17095
  • Wypił browarów: 35
  • Brud/Czysty: +980/-661
  • Admin
    • G4Gwiciu
    • Mój stan Xfire
    • G4G -> Gracze dla graczy
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #12 dnia: 07 Luty , 2012, 01:52:21 am »
Co do błędów mysql_real_escape_string() to już wiem o co biega :) Moja wina moja bardzo, wielka wina.
Na jutro przygotuję nową paczkę.  Dzięki kiartan za konto. Mogłem sprawdzić co i jak. (aczkolwiek nie zazdroszczę tego hostingu.. nieźle zmulony serwer www ;) )
Jeśli chodzi o demona to anusiak
Jak reszta sobie poradziła z demonem ?



Offline Anubis

  • أنوبيس
  • Global Moderator
  • śmierdzący zgnilizną brudas
  • *****
  • Wiadomości: 4579
  • Wypił browarów: 2
  • Brud/Czysty: +248/-125
  • Anoobinator
    • Status GG
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #13 dnia: 07 Luty , 2012, 08:36:48 am »
Aj aj aj ... mea culpa. Zaraz uaktualnię poradnik.
Co do uruchomienia.
zajrzyj w plik sh co tam siedzi. Ostatecznie plik startowy będzie prostszy, na razie wygląda skomplikowanie ;)  W moim siedzi:
#!/bin/sh
java -Dlog4j.configuration=log4j.properties -Xbootclasspath/a:"/home/jguardian/jguardian/lib/log4j.jar:conf/gameservers/default:lib/Common.jar:.jGuardian.jar:/home/jguardian/jguardian/.:lib/mysql-connector-java-5.1.15-bin.jar:gameplugins/frostbite.jar:gameplugins/frostbite.bf3.BattleField3.jar:jGuardian.jar:plugins/common.Maplist.jar:plugins/common.JGuardianMySQL.jar" -jar jGuardian.jar "conf/gameservers/default"

jak widzisz całość jest uruchamiana z parametrem będącym ścieżką do katalogu confa servera. Można zrobić i tak:
#!/bin/sh
java -Dlog4j.configuration=log4j.properties -Xbootclasspath/a:"/home/jguardian/jguardian/lib/log4j.jar:conf/gameservers/default:lib/Common.jar:.jGuardian.jar:/home/jguardian/jguardian/.:lib/mysql-connector-java-5.1.15-bin.jar:gameplugins/frostbite.jar:gameplugins/frostbite.bf3.BattleField3.jar:jGuardian.jar:plugins/common.Maplist.jar:plugins/common.JGuardianMySQL.jar" -jar jGuardian.jar @1
i wtedy odpalać
./runme.sh "conf/gameservers/default"
jednak ja preferuję tą pierwsza metodę. Ze względu na brak potrzeby wpisywania parametru za każdym razem.


Jeśli masz wątpliwości - wal serią.

Offline Kobra

  • śmierdzą mu nogi
  • ***
  • Wiadomości: 133
  • Brud/Czysty: +0/-0
  • BF42 - mała pilotka
    • Status GG
    • Coś dla klanów
Odp: Usterki wersji testowej jguardiana
« Odpowiedź #14 dnia: 07 Luty , 2012, 09:46:42 am »
Może naiwne pytanie ale czy demon który stanie na innej maszynie niż panel www
może być podpięty przez łącze o zmiennym IP ? ( neostrada)

Jeżeli tak to warto by dokładnie opisać co i jak zrobić żeby dziłało - tak łopatologicznie
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, przegrana na nie nie pozwala.