Tagi:

AutorWątek: Demon  (Przeczytany 5389 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kiartan

  • klei sie od brudu
  • *****
  • Wiadomości: 303
  • Brud/Czysty: +36/-5
    • Strona AS Clanu
  • Obserwowany
Odp: Demon
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Marzec , 2012, 13:37:58 pm »
Jeśli nadałeś sobie admina i komendy nie działają, to są 2 opcje. Połącz się ponownie z serwerem i druga szybsza w czacie wpisz /admin. Po komendzie powinno się pojawić Updated czy jakoś tak :-P Pytanie, czy w grupie nadałeś adminowi komendy?

U mnie wygląda to tak:


Tu masz listę dostępnych komend: http://g4g.pl/pl/plugin-admin

Offline Anubis

  • أنوبيس
  • Global Moderator
  • śmierdzący zgnilizną brudas
  • *****
  • Wiadomości: 4580
  • Wypił browarów: 2
  • Brud/Czysty: +248/-125
  • Anoobinator
Odp: Demon
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Marzec , 2012, 13:56:56 pm »
Nadal link z DB leży:
Error: Communications link failure

The last packet successfully received from the server was 239á667 milliseconds a
go.  The last packet sent successfully to the server was 0 milliseconds ago. SQL
 State: 08S01

wpisałeś poprawnie w konfiguracji plugina MYSQL w jGuardzie?
Jeśli masz wątpliwości - wal serią.

Offline wiciu

  • Administrator
  • śmierdzący zgnilizną brudas
  • *****
  • Wiadomości: 17096
  • Wypił browarów: 35
  • Brud/Czysty: +980/-661
  • Admin
    • G4G -> Gracze dla graczy
Odp: Demon
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Marzec , 2012, 14:12:21 pm »
Na pewno jego hosting nie wpuszcza połączeń z zewnętrznych adresów IP.

Offline Celi77

  • czysty jak zad źrebaka
  • *
  • Wiadomości: 15
  • Brud/Czysty: +0/-0
Odp: Demon
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Marzec , 2012, 15:00:20 pm »
Wpuszcza na 100 % bo mam inne bazy danych tam i działają z zewnątrz jakby nie wpuszczał to by mi tabeli nie tworzyło. Jest problem z opużnieniem demona może być to spowodowane BAZA :( ale juz dziaął :)

Post scalony : [time]16 Marzec , 2012, 15:23:48 pm[/time]
Mam jeszcze kilka pytań czy jGuardian może zabronić używania niektórych broni czy jescze takiej opcji nie ma ???
<plugins>
      <plugin priority="0" >common.JGuardianMySQL</plugin>
      <plugin priority="1" >common.Admin</plugin>
      <plugin priority="2" >common.Balancer</plugin>
      <plugin priority="3" >common.Adverts</plugin>
<plugins/>
« Ostatnia zmiana: 16 Marzec , 2012, 16:43:27 pm wysłana przez Celi77 »

Offline C7_4K

  • śmierdzą mu nogi
  • ***
  • Wiadomości: 127
  • Wypił browarów: 1
  • Brud/Czysty: +1/-18
  • "Co cie nie zabije to cie wzmocni"
    • My Private Page in Polish language
  • Obserwowany
Odp: Demon
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Marzec , 2012, 19:55:35 pm »
hmm a mi deamon chodzi ale web panel jak się chce zalogować przez login Guardian i haslo guardian to wywala napis error


Cytat: jg
2012-03-16 19:54:43,958 BF3PlayerList   -       [player.onChat] [C7_4K] [/nextmap]
2012-03-16 19:54:43,966 PluginManagerImpl       -       Invoking cmd: onNextmap at:pl.jguardian.plugin.frostbite.bf3.BattleField3
2012-03-16 19:54:44,017 Frostbite       -       Send receive:  Words: {[mapList.getMapIndices]} Status: OK
2012-03-16 19:54:44,052 Frostbite       -       Send receive:  Words: {[admin.say][[JG]Nextmap: Teheran Highway (Squad Deathmatch)][all]} Status: OK
2012-03-16 19:54:44,056 PluginManagerImpl       -       Censor Running!



//edit
 trzeba w config.php wpisać dane do mysql bo samo nie dodało (w każdym razie mi)
« Ostatnia zmiana: 16 Marzec , 2012, 20:05:09 pm wysłana przez C7_4K »

Offline Anubis

  • أنوبيس
  • Global Moderator
  • śmierdzący zgnilizną brudas
  • *****
  • Wiadomości: 4580
  • Wypił browarów: 2
  • Brud/Czysty: +248/-125
  • Anoobinator
Odp: Demon
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Marzec , 2012, 08:40:12 am »
Mam jeszcze kilka pytań czy jGuardian może zabronić używania niektórych broni czy jescze takiej opcji nie ma ???

Jeszcze nie ma, ale... będzie. Może nawet w tym tygodniu.
Jeśli masz wątpliwości - wal serią.

Offline raul

  • czysty jak zad źrebaka
  • *
  • Wiadomości: 6
  • Brud/Czysty: +0/-0
Odp: Demon
« Odpowiedź #36 dnia: 03 Kwiecień , 2012, 16:27:23 pm »
czy istnieje jakis parametr do Demona, aby odpalic go jako ukryty proces? tzn. zeby nie byl zminimalizowany, a po prostu dzialal sobie w tle na windowsie. cos w sensie -hide

Offline wiciu

  • Administrator
  • śmierdzący zgnilizną brudas
  • *****
  • Wiadomości: 17096
  • Wypił browarów: 35
  • Brud/Czysty: +980/-661
  • Admin
    • G4G -> Gracze dla graczy
Odp: Demon
« Odpowiedź #37 dnia: 03 Kwiecień , 2012, 21:48:44 pm »
Pobaw sie albo tym:
http://www.wss.pl/forum/watek/program-jako-usluga,378128

Uruchamiasz ten soft jako usługę systemu windows. Nie póbowałem tego z jguardianem ale pewnie się da.
Ma to jednak swoją wadę. Nie zobaczysz tej konsoli - brak podglądu zdarzeń. Będziesz skazany tylko na logi.



Offline Anubis

  • أنوبيس
  • Global Moderator
  • śmierdzący zgnilizną brudas
  • *****
  • Wiadomości: 4580
  • Wypił browarów: 2
  • Brud/Czysty: +248/-125
  • Anoobinator
Odp: Demon
« Odpowiedź #38 dnia: 10 Kwiecień , 2012, 09:29:17 am »
Do javy pewien ktoś, napisał soft do prostego tworzenia z programu serwis. W sumie można by było go zaimplementować. Program po takiej przeróbce działać może w konsoli lub jako serwis (różni się tylko przełącznikiem w parametrach) i jedno z drugim nie koliduje.
Jeśli masz wątpliwości - wal serią.