http://g4g.pl/pl/warianty-instalacji-demona-panelu-na-serwerachZrobiłem zgodnie z instrukcją, skonfigurowałem pliki, zainstalowałem panel www jguardian wszystko smiga tylko demon się nie świeci na zielono z serwerem się łączy konfigi przyjmuje ustawienia itp.. też, jedynie nie mogę ogarnąć demona. Proszę o wyjaśnieni co źle robię :
Robię tak jak w manualu. czyli
1. mam baze danych msql
2. konfiguruję plik settings.xml
3. konfiguruję plik common.JGuardianMySQL_plugin.xml
4. konfiguruję pliki log4j.appender.R.MaxFileSize, log4j.appender.R.MaxBackupIndex
5. ???
i tu się zaczynają schody przy uruchamianiu, gdzie mam uruchomić demona na swoim kompie czy zgrać pliki na serwer www, nie wiem. Jak ma to wyglądać bo manual nic więcej nie mówi .
W bazie danych msql nic mi się nie tworzy żadna tabela nic. NIe łąpię tego zdania
Plik uruchamiamy parametrem będącym ścieżką do katalogu konfiguracji serwera,
robię tak jak napisane wyskakuję mi okienko i odrazu znika coś jest nie tak. Co tego nie wiem.
Dodatkowo wyskakują mi błęd typu:
w Clients Warning: fopen(geoip/GeoLiteCity.dat) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/users/celi77/public_html/jguardian/geoip/geoip.inc on line 357
Can not open geoip/GeoLiteCity.d
nie wiem co to jest ale starałem się ten błąd namierzyć i nic nie znalazłem
Proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny.
Włożyliście tyle pracy w ten program i mam nadzieje, że zakończycie wielkim sukcesem.